Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu atakta

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu atakta

Erdek körfezinin yok olmaması için toplumsal mücadele gerekli”

 Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, Bandırma’dan sonra Erdek’te de toplantı düzenledi. Aleyna Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Balıkesir’in eski Belediye Başkanı İsmail Ok, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, MHP İlçe Başkanı Murat Çolak, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin durak, Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği Başkanı Mustafa Kocataş, Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan İlgin, CHP Milletvekili aday adayı Ahmet Akın ve Türk Sineması’nın tanınmış karakter oyuncusu Ahmet Mekin de katıldı.   

Toplantıda ilk konuşmayı yapan platform başkanı Dr. Kadir Dadan, bugüne dek uygulanan süreç hakkında bilgi verdi. Dadan, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nın uygulanması durumunda Bandırma ve Erdek körfezlerinin yok olacağını, Kuşcenneti’nin de ortadan kalkacağını vurgularken, “Geleceğimizin kararmaması için mücadele etmek zorundayız” dedi. Dadan, bu planın iptali ve ardından yeni bir plan yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirmeyi düşündükleri eylemler hakkında da bilgiler verdi.
ÖZLEM SARI KONUŞUYOR
Ardından konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, bu planın uygulanması durumunda gelecekte Erdek Körfezi’nde denize girilemeyeceğini belirtirken, “Bu planın uygulanmasına engel olmanın ilk yolu, haziran ayında yapılacak genel seçimlerde AKP’ye oy vermemekten geçiyor” dedi. Sarı, bu planın uygulanmaması için olaya herkesin sahip çıkarak, tepki göstermesi gerektiğine dikkati çekti.
İSMAİL OK KONUŞUYOR
Balıkesir’in eski Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok da konuşmasında bazı kişilerin daha çok kazanması adına Bandırma ve Erdek’in gözden çıkarılmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizerken, şunları söyledi:
“Daha fazla para kazanma hırsına bağlı şekilde bu planın uygulanması Bandırma ve Erdek körfezlerini bitirir. Çevre ve doğa kaybedildiğinde ise bunun geriye dönüşü yoktur. Bandırma ve Erdek’i sanayi bölgesi yapanlar, bu bölgelerin denize ve limanlara yakınlığı nedeniyle maliyetleri aşağı çekmeyi hesaplıyorlar. Ancak bu hesap, bölgenin turizm geleceğine saplanmış bir hançerden farksızdır. Bölgenin sanayi alanı olması, zaten çok artan kanser olaylarını daha da körükleyecektir.”
Ok, Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı’nın konuşmasını da çok beğendiğini vurgulayarak, kendisini kutladı.
Ardından Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Ahmet Akın, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve MHP İlçe Başkanı Murat Çolak da yaptıkları konuşmalarda, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nın, çevre ve insan sağlığı açısından sakıncalarına değinerek, bu planın uygulanmaması için toplumsal tepki göstermenin önemine dikkati çektiler.
Toplantıya katılanlar da düşüncelerini açıkladılar. Konuşmacılardan biri, “Erdek’in dokuz katlı Devlet Hastanesi var. Bu planın uygulanması, bölgemizde kanser olaylarını artıracaktır. Bence bu hastaneyi onkoloji hastanesi yapmalıyız” dedi.
Önder BALIKÇI-Taygun ERTAN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı